Visa fråga/svar

 

Blandat [1208]

Fråga:
Jag har hört talas om ett inbrottslarm för villor som reagerar på lufttryck. Det otroliga med larmet är att det endast reagerar om man öppnar en ytterdörr eller ett fönster. Skulle du ha larmenheten/avkännaren i ett skåp och sedan ha en innerdörr stängd mellan larmet och t.ex. ytterdörren som öppnas så fungerar ändå larmet. Detta larm reagerar heller inte på att människor, husdjur rör sig inomhus. T.ex. fläktar har enligt försäljare inte heller påverkat larmet. Enligt mig så lät allt detta otroligt och jag bad därför om att få prova larmet. Jag skall nu få prova larmet och skulle därför ha lite reflektioner från er. Kan detta verkligen funka? Försäljaren själv säger att han gjort ett antal test innnan han började att sälja och att han inte märkt några brister. Vad kan jag göra för test för att undersöka larmets brister? (Ex. temperatur, luftfuktighet, väderomslag etc.) Tacksam för svar/ Markus
/Markus S, ABB Industrigymnasium, Västerås

Svar:
Man kan testa på två sätt.

Dels kan man installera det hemma och göra alla möjliga försök att "lura" larmet. Dels kan man ta det till ett lab och testa vad som händer om man höjer resp sänker trycket. Beror det på hur snabbt tryckökning resp sänkning sker?

Jag föreslår att du testar i labbet först så att du kommer underfund med vad larmet reagerar på. Sedan kan du testa hemma.


/GO

*

 

 

Frågelådan innehåller 7596 frågor med svar.
Senaste ändringen i databasen gjordes 2021-10-18 11:05:02.

 

***


sök | söktips | Veckans fråga | alla 'Veckans fråga' | ämnen | dokumentation | ställ en fråga
till diskussionsfora

 

Creative Commons License

Denna sida från NRCF är licensierad under Creative Commons:
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar
.