Webb-länkar

Visa resultat


Sökvillkor:
Ämnesklassificering: Vågrörelser

13 poster funna

NamnKälla/mer infoBeskrivning 
37 Optical Illusions & Visual Phenomena Sajten behandlar optiska illusioner (synvillor) och visuella fenomen. Många exempel med förklaringar, med tonvikt på interaktivitet. Innehåller ett flertal filmer och animationer.   
2568 träffar  
Enkla experiment - ljudets hastighetNationellt resurscentrum för fysik    
1752 träffar  
Fiat LuxThink Quest En interaktiv och spännande sida om ljus. Här kan du lära vad ljus är, varför vi ser färger, hur ögat fungerar och hur kameran fungerar.   
964 träffar  
FärgerMarkus fysiksida, Göteborgs högre samskola    
1317 träffar  
Huygen's Principle and Reflection and Refraction of WavesSimple Machines LLC Java-applet som visar refraktion med Huygen's princip.   
2767 träffar  
Ljud och akustikKettering University Ett stort antal animeringar av fenomen kring ljud och akustik. Fysikinnehåll lämpligt för gymnasienivå.   
2089 träffar  
LjudbangNational Taiwan Normal University Simulering av ljudbang.   
1649 träffar  
Optics For Kidsthe Optical Society of America Webbplatsen är en resurs för undervisningen med texter och handledningar riktade direkt till lärare och föräldrar. För undervisning i optik är sidan en omfattande källa för idéer och material. Andra möjligheter sidan bjuder på är: "Fråga en expert", "Vad är optik?" och yrkesbeskrivningar.    
873 träffar  
Superposition av vågorNational Taiwan Normal University Simulering av superpositionsprincipen för vågor.   
1473 träffar  
Temperaturspektrum-generatorPhET Interactive Simulations App för att generera temperaturspektrum för valbar temperatur.   
355 träffar  
The Physics ClassroomMathsoft Engineering & Education, Inc. Fysiklektioner med lämpliga animeringar. Här finns övningar användbara för inividuell träning med möjlighet till eftertanke och därefter ett svar på frågan. Bra som läxuppgifter.   
1830 träffar  
The SoundryThink Quest En spännande interaktiv sida om ljud, som kan användas i undervisningen. Här behandlas den grundläggande fysiken om vad ljud är men även hur människan uppfattar ljud.   
1116 träffar  
Ultraviolet (UV) radiation and the INTERSUN ProgrammeWHO En omfattande resurs för att öka kunskapen om UV-strålning och de hälsorisker strålningen orsakar. Här ges tips om solskyddsinformation lämplig att använda i undervisningen-   
1258 träffar  
    

Visa all information
Svenska    Engelska    Annat
Sidan uppdaterad eller inlagd de senaste 10 dagarna


ämnen | avancerad sökning | dokumentation/underhåll