Visa fråga/svar

 

Blandat [4500]

Fråga:
Varför kan, enligt Er mening, astrologin inte fungera, vara sann eller stämma? Vi känner redan till principen om hur krafter i universum avtar proportionellt med avståndet (vilket inte stämmer med astrologins teser).

Men vad är det som säger att det inte snarare är tiden som tecknas? T ex att materien i universum med tiden utvecklas enligt vissa mönster, och att den överensstämmelse en astrolog tycker sig se mellan planeter och livet/individen på jorden snarare är ett symptom på att allt i solsystemet s a s nått samma punkt (mognadsgrad, utvecklingsskede) i tiden?

Alltså att både planeterna och vi/livet s a s är yttringar av ett "större" mönster till motsats mot att vi direkt påverkas av olika planeter?
/Stefan S, Kungsholmens kom-vux, Stockholm

Svar:
Detta är en personlig synpunkt. Jag tycker det verkar orimligt att livets villkor skulle dikteras av så torftiga principer.

Enligt tidningshoroskopen stod solen i Kräftans stjärnbild när jag föddes. Det är inte sant, den stod i Tvillingarnas. Horoskopförfattarna har inte räknat in att det gått 2000 år sedan det var sant!
/KS

*

 

 

Frågelådan innehåller 7600 frågor med svar.
Senaste ändringen i databasen gjordes 2021-10-19 17:15:01.

 

***


sök | söktips | Veckans fråga | alla 'Veckans fråga' | ämnen | dokumentation | ställ en fråga
till diskussionsfora

 

Creative Commons License

Denna sida från NRCF är licensierad under Creative Commons:
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar
.