Visa fråga/svar

 

Blandat [2727]

Fråga:
Hej!!! Jag ska göra ett arbete om ufon och vore väldigt tacksam om jag skulle kunna få lite uppgifter om det. T.ex om någon någon gång har trott säg sett ufon, om det finns någon bild eller så. Ni kanske t.o.m vet någon person som man skulle kunna skriva till, som kanske har sett ett ufo.
/Malin W, Ekliden, Nacka

Svar:
UFO betyder Unidentified Flying Objecet eller på svenska: oidentifierat flygande föremål.

En julikväll år 1971 såg jag en satellit gå in i jordatmosfären. Jag befann mig på Kvismare fågelstation utanför Örebro. Fenomenet inträffade ganska lågt söderut på himlen och den rörde sig österut. Det syntes som ett gistregn som flammade upp flera gånger i olika färger. Färgerna uppkommer när olika metaller förgasas. Hela fenomenet var över på ungefär 15 sekunder.

Återkommen till Lund gick jag igenom Smålands (det hade inträffat över Småland) alla tidningar. De var ganska många på den tiden. Det var en fantastisk läsning. Folk kom med så olika berättelser, att det var svårt att tro att de sett samma sak. Många var övertygade om att de sett farkoster från främmande civilisationer. Andra hade sett ett 50 m stort lysande föremål, som stod stilla över skogsbrynet i en halvtimme. Inträffar något ovanligt på himlen, kan det tydligen uppfattas hur som helst. Det var inget ufo för mig, men tydligen för åtskilliga smålänningar.
/KS 

*

 

 

Frågelådan innehåller 7500 frågor med svar.
Senaste ändringen i databasen gjordes 2020-07-01 16:30:17.

 

***


sök | söktips | Veckans fråga | alla 'Veckans fråga' | ämnen | dokumentation | ställ en fråga
till diskussionsfora

 

Creative Commons License

Denna sida från NRCF är licensierad under Creative Commons:
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar
.