Visa fråga/svar

 

Kraft-Rörelse [14213]

Fråga:
Jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på, visste inte riktigt var jag skule vända mig någonstans, men jag hoppas på att Ni ska kunna hjälpa mig. Min fråga är vad är det som gör att man blir tyngre när man gör sig tyngre och varför blir man lättare när man gör sig lättare, jag är dansare och har undrat en del vad som egentligen händer i kroppen. Efter som vi dagligen jobbar med att göra oss lättare och ibland också tyngre vill jag gärna ha ett svar på detta.

Hoppas Ni kan svara på detta, om inte hade det var snällt om Ni kunde leda mig vidare var jag ska fråga inte så lätt att veta vart man ska vända sig.
/Joel C, Pederskrivare, Varberg

Svar:
Hej Joel! Vi kan bara svara på fysikaliska aspekter, så svaret är att du väger lika mycket hela tiden. Det vore naturligtvis kul att kunna göra sig lätt och kunna flyga, men den känslan är bara psykologisk. Jag vet mycket lite om dans, men i brottning är det viktigt att kunna "göra sig tung" så motståndaren inte kan lägga en på ryggen. Det går till så att man med hjälp av armar och ben åstadkommer att motståndaren måste lyfta hela vikten och inte kan rulla.
/Peter E

*

 

 

Frågelådan innehåller 7405 frågor med svar.
Senaste ändringen i databasen gjordes 2019-05-09 12:31:48.


sök | söktips | Veckans fråga | alla 'Veckans fråga' | ämnen | dokumentation | ställ en fråga
till diskussionsfora

 

Creative Commons License

Denna sida från NRCF är licensierad under Creative Commons:
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar
.